Stichting
Geef de Kinderen van Mpongwe een Toekomst
"Peleni abana kukula aba ku mpongwe ubwikalo ubusuma ubwa kutanshi"

Projecten

De volgende lijst beschrijft de projecten waar op dit moment aan gewerkt wordt. Voor meer informatie over deze projecten klukt u op de banner.

Kernactiviteiten van de stichting

Meteen na de oprichting van GKMT in 2001, begon het eerste en daarmee dus langst lopende programma van de stichting: Het Orphans and Vulnerable Children programma (OVC). De stichting begeleidt en financiert alle schoolkosten van een wisselend aantal kinderen afkomstig uit het gehele district. Deze oorspronkelijk kansarme kinderen krijgen hierdoor hun toekomst weer zelf in de hand en voor de talentjes wordt zelfs hoger onderwijs mogelijk gemaakt. In 2015 telde het OVC programma 40 kinderen.

De bouw van het GCMF guesthouse startte in 2007 en werd volledig afgerond in 2013. Door een hoge bezettingsgraad en tevreden gasten lukt het ons guesthouse om een deel van de OVC gelden te genereren en streeft er uiteindelijk naar om het OVC programma geheel donor onafhankelijk te laten zijn. Het guesthouse biedt de gasten twaalf luxe kamers, een internetcafé/copyshop, een keuken/bar/restaurant, catering en de organisatie van evenementen. Tevens biedt het voltijd werkgelegenheid aan tien lokale mannen en vrouwen.

Vanwege het gebrek aan kansen voor de jeugd in het Mpongwe district en ook vanwege het tekort aan geschoolde vakmensen, begon GKMT eind 2011 haar nochtans grootste en meest uitdagende project: De eerste middelbare vakschool in het district. Het George Korsten Vocational Training College[1] (GKVTC) zal, wanneer geheel afgerond, ruimte bieden aan 500 voltijd studenten in een tiental opleidingen en een 100-tal deeltijd studenten (ouderen en kleinschalige boeren). Het project bood in 2015 voltijd werkgelegenheid aan 23 lokale bouwvakkers en een vrachtwagenchauffeur.

et IBALA project biedt trainingsprogramma’s aan lokale kleinschalige boeren met als doel om duurzame organische landbouw te promoten. Momenteel volgt een 40-tal boeren het programma dat geleid wordt door twee Zambiaanse leraren. Naast trainingen helpt IBALA de boeren met registraties en het verkrijgen van subsidies binnen het district. Geregistreerde boeren krijgen de kans bankrekeningen te openen, investeringskredieten aan te vragen en land eigendomsrechten te verkrijgen. IBALA wordt vanaf 2013 aangeboden in het GKVTC in Mpongwe en ook in Ibenga.

Afgeronde projecten

Informatie over afgeronde projecten vind u hier.

Altijd als eerste op de hoogte?

Meldt u zich hier aan om de nieuwsbrief te ontvangen:

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via social media:

| Facebook

| Twitter

| Youtube

| Flickr

Sponsors

Logo Wilde Ganzen Logo Cordaid Logo Vastenaktie