Stichting
Geef de Kinderen van Mpongwe een Toekomst
"Peleni abana kukula aba ku mpongwe ubwikalo ubusuma ubwa kutanshi"

Project: Orphans and Vulnerable Children (OVC)

OVC header

Het Orphans and Vulnerable Children (OVC) programma is het eerste en daarmee langst lopende programma van de stichting GKMT. Sinds 14 jaar betaalt de stichting voor een groep kwetsbare kinderen uit het Mpongwe district het schoolgeld en andere middelen die nodig zijn om onderwijs te volgen.

Visie

Een toekomst waarin geen enkel kind in het Mpongwe district uitgesloten is van onderwijs.

Missie

De kinderen van Mpongwe een toekomst geven door middel van een motivering-, financiering- en begeleidingprogramma voor de meest kwetsbaren van het district.

Maatschappelijke waarde

Ondanks dat de toegang tot onderwijs voor steeds meer kinderen in Mpongwe gefaciliteerd wordt door de Zambiaanse overheid zijn her en der nog altijd kinderen te vinden die ervan verstoken blijven. Soms omdat ze weeskinderen zijn en niemand ze naar school stuurt, maar vrij vaak omdat ouders zelfs geen geld hebben voor de minimale benodigdheden zoals een uniform of schoenen. Een hele kleine bijdrage kan zo soms een leven van verschil maken.

Wanneer een kind –na een grondig assessment– is opgenomen in het OVC programma, betekent het niet dat als vanzelfsprekend het programma ook geheel doorlopen wordt. Het kind zelf, maar ook de voogd en de school moeten laten zien dat ze daadwerkelijk de wil hebben om school af te maken. Helaas komen ook binnen het programma drop-outs voor. Afhankelijk van de reden (ziekte, zwangerschap, etc.) kan een kind in sommige gevallen heropgenomen worden.

Kinderen die laten zien gemotiveerd te zijn en een hoger niveau aan te kunnen, krijgen binnen het OVC programma de gelegenheid om door te studeren ook na het middelbaar onderwijs. Vanwege de kosten van hoger onderwijs is in 2012 door het bestuur in Zambia besloten om een maximaal aantal van vijf hogere scholieren per generatie toe te laten. Onder het mom van maatschappelijke loyaliteit tekenen deze afgestudeerde OVC’s een bonding overeenkomst waarin ze beloven om gedurende twee jaar 10% van hun inkomen af te staan ten gunste van de volgende generatie OVC’s.

School niveau

Altijd als eerste op de hoogte?

Meldt u zich hier aan om de nieuwsbrief te ontvangen:

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via social media:

| Facebook

| Twitter

| Youtube

| Flickr

Sponsors

Logo Wilde Ganzen Logo Cordaid Logo Vastenaktie