Stichting
Geef de Kinderen van Mpongwe een Toekomst
"Peleni abana kukula aba ku mpongwe ubwikalo ubusuma ubwa kutanshi"

GCMF in Zambia

In het kort

GKMT is de Nederlandse counterpart van de Zambiaanse NGO: Give the Children of Mpongwe a Future (GCMF). De organisatie is in 2001 opgericht en heeft een bestuur van tien leden en een dagelijks bestuur van vijf leden gekozen voor een periode van vier jaar. Ook deze bestuursleden zetten zich in op vrijwillige basis.

De uitvoerende partnerorganisatie in Zambia is in november 2005 door de Zambiaanse regering erkend en staat geregistreerd onder de naam GCMF met nummer ORS/102/96/12.

 • Registratie: In Registrar of Societies of Zambia in november 2005 (ORS/102/96/12) onder de naam Give the children of Mpongwe a Future en als een NGO in december 2014 (RNGO 101/0395/14).
 • Fysiek adres: Plot nr. 5, 6 en 13, Machiya road, Mpongwe, Copperbelt, Zambia
 • Post adres: P.O Box 14, Mpongwe, Copperbelt, Zambia
 • Telefoonnummer: 0(026) 212482016
 • Email adres: [email protected]
 • Bankgegevens: Standard Chartered Bank, Branche: Luanshya, Account number: 01 504 362 703 00

Het dagelijks bestuur

De GCMF stichting in Mpongwe kent een comité van 9 personen waarvan vijf personen behoren tot het dagelijks bestuur. De comitéleden bestaan uit vertegenwoordigers van de sector Gezondheidszorg, Bevolking, Landbouw, Onderwijs, HetDistrict Development Coordinating Committee, Mpongwe Baptist Association en de Chieftainess. Alle comitéleden zijn Zambianen en vrijwilligers.

Het dagelijks bestuur

V.l.n.r: Mr. Kalima, Fridah, Stephen, Patrice en Elizabeth

 • Anthony Kalima: Voorzitter: Hoofd Britonester pre- and primary private school, gepensioneerd en voorheen hoofd Mpongwe Basic School, Caritas contactpersoon voor Mpongwe District en diverse adviserende functies in Mpongwe
 • Fridah Musukuma: Vice-voorzitter: Planner Mpongwe District Council, volgde gedurende twee jaar de opleiding project management op kosten van de stichting
 • Stephen Kangwa: Landbouwvoorlichter, verbonden aan het FTC en het ministerie van landbouw
 • Patrice Mutakela: Secretaris: Project coördinator Mpongwe baptist association, volgde een opleiding tot accountant in Chingola
 • Elizabeth Lusambo: Zakenvrouw en contactpersoon Non Governmental Organization Coordinating Committee voor Mpongwe district, programma coördinator van de vrouwengroep Nchemwe Twesheko

Overige comitéleden:

 • Justina Ngoma: Gepensioneerd, voorheen Community Development Officer, sociaal werker
 • Robiness Mali: Adviseur van de Chieftainess
 • Jackson Mwenda: Voormalig hoofd Mpongwe Basic School, huidig hoofd St. Theresa Basic School Ibenga en voorzitter District Aids Task Force
 • Rose Munkombwe: Voormalig Sister in Charge Mpongwe Mission Hospital; nu werkzaam bij District Health Management Team Mpongwe

Adviseur

 • Maxwell Bweupe: Voormalig secretaris GCMF, voormalig lid District Aids Task Force. Nu werkzaam bij Research at RuralNet Associates als Development Consultant. Hij heeft in 2010 zijn Master in Public Health gehaald aan de Universiteit van Maastricht.

Het guesthouse personeel

GCMF houdt kantoor in een door de organisatie zelf gebouwd guesthouse, dat tevens fungeert als income generating project. Met dit inkomen wordt het OVC programma gedeeltelijk gefinancierd. Naast het verhuren van 12 kamers biedt het GCMF guesthouse een restaurant, een bar en een internetcafé. Verder is er een keuken en eetkamer voor gasten die zelf willen koken.

Het vestigingsadres is P.O. Box 14, Plot 5/6/13, Machya road, Mpongwe, Zambia

Guesthuis personeel

V.l.n.r: Pious, Terry, Keagan, Paul, Nathan, Edna, Zen, Beatriz, Robert, en Benson

De IBALA docenten

Het team van docenten voor de 3-jarige opleiding in Organische Landbouw bestaat uit Elias en Joe. Elias werkt met twee groepen (eerste en tweede jaars studenten) in Ibenga. Joe is dit jaar begonnen met een eerste groep studenten in het GKVTC in Mpongwe. Beide docenten zijn door TEVETA(Technical Education,Vocational and Entrepeneurship Training Authority) geaccrediteerd; dit geldt ook voor de opleiding in Organische Landbouw.

IBALA leraren

V.l.n.r: Elias, Joe

Het GKVTC bouwteam

Momenteel werken een veertigtal bouwvakkers aan het VTC. Het team bestaat uit een opzichter, een personeelsmanager, een storekeeper, metselaars, timmermannen, rietdekkers, lassers, een chauffeur, een lader en helpers. Veel van de mannen zijn vanaf het begin betrokken bij de bouw. Het team wordt geleid door de Nederlandse bouwkundige Albert Bram Sol.

VTC bouwteam

Het GKVTC voetbalteam

Het VTC bouwteam heeft in 2013 een voetbalteam opgericht onder begeleiding van de Nederlandse bouwkundige Bram Sol en de VTC staf. In het seizoen 2014 werd het team kampioen van Mpongwe.

VTC voetbalteam

Altijd als eerste op de hoogte?

Meldt u zich hier aan om de nieuwsbrief te ontvangen:

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via social media:

| Facebook

| Twitter

| Youtube

| Flickr

Sponsors

Logo Wilde Ganzen Logo Cordaid Logo Vastenaktie